Està s embarassada i et ve de gust menjar xocolata? És normal! I la veritat és que no hi ha problema a menjar xocolata durant l’embarà s, sempre que es faci amb moderació i es tingui en compte el següent. Continua llegint.
Què conté la xocolata?
La xocolata és un aliment compost principalment per cacau i sucre, combinats amb altres substà ncies presents en menor quantitat, com olis, llet i aromes. En general, un major contingut de cacau s’associa amb més calories, però també amb un percentatge més alt de substà ncies beneficioses, com polifenols (potents antioxidants) i minerals.
Es pot menjar xocolata durant l’embarà s?
En absència de contraindicacions del ginecòleg, la xocolata no és perjudicial per a la salut de la mare i el nen. De fet, si es consumeix amb moderació, fins i tot pot tenir efectes positius.
És important tenir en compte que quan parlem de xocolata sempre ens referim a la xocolata «de veritat», amb almenys un 70% de contingut de cacau. Aquest és, de fet, un aliment que sol associar-se a una sensació de benestar i plenitud, a causa en gran part de la presència de magnesi i triptòfan.
Aquest darrer aminoà cid, en particular, és utilitzat per l’organisme per fabricar serotonina i, per tant, és un veritable antidepressiu natural.
A més, la presència de flavonoides, coure i zinc ajuda a millorar la memòria i la concentració, el ferro contraresta l’anèmia i els polifenols tenen un efecte protector del sistema cardiovascular:
- regular la pressió arterial (reduint el risc de preeclà mpsia);
- reduir el colesterol «dolent»;
- millorar la circulació capil·lar.
Tot i això, és menys positiu el contingut d’estimulants (com les metil xantines, la teobromina i la cafeïna). Tot i que aquestes substà ncies aporten energia i ajuden a combatre la fatiga, són capaços de travessar la placenta i arribar al futur nadó, que encara no té la capacitat de metabolitzar-les.
És dolenta la xocolata a l’embarà s per al nadó?
La xocolata durant l’embarà s no té efectes negatius per al nen, sempre que es consumeixi en quantitats limitades.
En particular, no cal superar els 30 grams al dia, reduint la dosi si cal en funció d’altres fonts de cafeïna que es prenguin durant el dia.
En aquest sentit, cal recordar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha establert un lÃmit mà xim de 200 mil·ligrams de cafeïna al dia per a les futures mares.
Quina xocolata s’ha de preferir durant l’embarà s?
La xocolata negra és sens dubte més adequada durant l’embarà s que la xocolata amb llet. En concret, ha de contenir almenys un 70% de cacau, ja que aquest tipus de producte conté menys sucre i greixos saturats.
Per contra, és millor evitar els dolços industrials com ara les barretes, els snacks, les xocolates i les cremes d’untar.
Aquesta pot ser l’excusa perfecta perquè totes les futures mares mengin xocolata sense por ni mala consciència.
El consum de xocolata a l’embarà s dóna lloc a nadons més feliços
La notÃcia va ser publicada a la revista brità nica New Scientist després de fer un estudi estadÃstic que relaciona els nivells d’estrès i el consum de xocolata entre 300 embarassades de la capital finesa.
Els nadons d’aquestes dones es van estudiar sis mesos després del naixement per valorar-ne el comportament. Van demostrar ser més actius i estar més temps somrient si les mares havien consumit abundant xocolata durant l’embarà s. Aquests nens també es van mostrar més valents davant de certs estÃmuls nous que aquells les mares dels quals no havien provat la xocolata.
Curiós, oi? No oblidis que sempre ha de ser un metge especialista qui, en funció de la teva salut fÃsica i condicions de l’embarà s, et recomani què no és el millor per a la teva dieta i per a la del teu nadó. Si tens alguna pregunta, pots posar-te en contacte amb els nostres especialistes.