fbpx

És segur el sexe durant l’embaràs?

El sexe és un aspecte sa de la relació afectiva que manté amb la parella. Però, és segur tenir relacions sexuals quan està embarassada? Per a la majoria de dones, el sexe no implica riscos durant l’embaràs. No obstant això, us recomanem que llegiu aquest article, us interessarà.

Si esteu embarassada o planifiqueu un embaràs, probablement heu trobat gran quantitat d’informació sobre el sexe abans de l’embaràs, per aconseguir la gestació, i el sexe després del part.

Tot i això, segueix sense haver massa informació sobre el sexe durant l’embaràs. Potser això és degut a una tendència cultural de no associar les mares embarassades amb la sexualitat. Igual que molts futurs pares, pot ser que tinguis preguntes sobre la seguretat del sexe i el que és normal per a la majoria de les parelles. Així que, tot seguit, trobaràs tot sobre la seguretat en les relacions sexuals durant l’embaràs.

És segur mantenir relacions sexuals durant l’embaràs?

El sexe es considera segur a totes les etapes d’un embaràs normal. Aleshores, què és un “embaràs normal”?És aquell que es considera amb baixos riscos de complicacions, com ara avortaments espontanis o part prematur. Si no estàs segura de si el teu embaràs està inclòs en aquest grup o no, consulta’l amb el teu metge.

D’altra banda, que sigui segur mantenir relacions sexuals durant l’embaràs no vol dir necessàriament que hi hagi desig sexual. Moltes mares embarassades noten que el desig de tenir relacions sexuals canvia durant algunes etapes de l’embaràs. A més, moltes dones senten que el sexe esdevé incòmode a mesura que el seu cos creix.

En realitat, allò que es considera normal pot variar àmpliament, però d’una cosa pot estar segura: hi haurà canvis a la seva vida sexual. La comunicació oberta serà la clau per assolir una relació sexual segura i satisfactòria durant l’embaràs. Parlen sobre altres maneres de satisfer la seva necessitat d’intimitat, com ara besar-se, acariciar-se o abraçar-se.

Quines posicions sexuals són millors durant l’embaràs?

És possible que necessiteu experimentar amb altres postures per al sexe per tal de trobar les que us resultin més còmodes. Per exemple, anar a dormir de panxa enlaire (també anomenada posició tradicional del missioner) després del quart mes d’embaràs posa pressió als vasos sanguinis principals pel pes del seu nadó en creixement. Intenteu aquestes altres posicions:

  • La dona a dalt. Aquesta posició us permet controlar el ritme i la comoditat amb més facilitat durant les relacions sexuals. També podeu evitar la pressió sobre l’abdomen.
  • Posició de la cullera. Recordeu-vos de costat amb la seva parella en la mateixa posició darrere de vostè. Aquesta posició ajuda a disminuir la quantitat de pressió que s’exerceix sobre el seu abdomen.
  • Dona a quatre. Aquesta posició sobre les mans i els genolls funciona millor durant el primer i el segon trimestre perquè redueix la pressió sobre el seu abdomen. A mesura que l’abdomen s’engrandeix, potser aquesta posició li resulti incòmoda.

Moltes dones descobreixen que perden el desig i la motivació per mantenir relacions sexuals a l’última etapa de l’embaràs, no només per la seva mida sinó perquè estan preocupades per l’imminent part i l’emoció de ser mares.

Quan no sabeu mantenir relacions sexuals durant l’embaràs?

  • Si teniu sexe oral, la vostra parella no ha de bufar a la seva vagina. Insuflar aire li pot provocar un embolisme i posar en risc la vida de la mare i del nadó.
  • Protegiu-vos de les infeccions de transmissió sexual (ITS) tals com herpes, berrugues genitals, clamídia o VIH. Si s’infecta, pot transmetre la malaltia al nadó i els resultats podrien ser perillosos. Especialment en parelles sexuals amb antecedents desconeguts.
  • Els especialistes també poden recomanar evitar el sexe anal durant l’embaràs.

A més a més, en alguns casos també es pot recomanar no tenir relacions sexuals. Alguns antecedents com a exemple són: antecedents d’avortament espontani, part prematur o senyals que indiquen un risc de part prematur, sagnat, flux o rampes vaginals sense explicació, pèrdua de líquid amniòtic, insuficiència del coll de l’úter, o gestació múltiple (bessons , trigèmins, etc.).

Esperem haver-te resolt tots els teus dubtes sobre el sexe durant la gestació. Tens més? Contacta’ns sense compromís, volem ajudar-te.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita