Un bon estudi de fertilitat inicial en la primera visita és crucial per orientar i diagnosticar quin és el problema que impedeix aconseguir l’embarà s tan desitjat. Una entrevista exhaustiva, una exploració fÃsica i una simple analÃtica hormonal permet diagnosticar el 90% dels casos d’infertilitat. Descobreix aquà com és una primera visita en Reproducció Assistida.
Quan ens vam plantejar formar una famÃlia o iniciar el nostre projecte reproductiu no ens plantegem mai la possibilitat que sigui un procés llarg i difÃcil d’aconseguir en molts casos. Pensem que l’arribada d’un nou nadó és una cosa rà pid i senzill. No obstant això, de vegades les dones i/o parelles requereixen de l’ajuda d’una clÃnica de Reproducció Assistida.
El primer pas abans d’anar a una clÃnica de fertilitat és admetre que hi ha algun problema que impedeix concebre una nova vida. Això, sovint, genera que molts pacients es sentin angoixats. Per això a Conceptum Fertilitat ens caracteritza la proximitat i el tracte personalitzat tant en la primera visita i com durant tot el procés. Motiu pel qual aquest primer contacte amb la clÃnica és gratuït i sense cap tipus de compromÃs.
Objectiu de la primera visita
L’objectiu d’aquesta primera visita de fertilitat és aconseguir una valoració global de la situació i iniciar l’estudi de la dona i de la seva parella (en el cas que la tingui). També serveix per planificar les proves diagnòstiques que puguin resultar necessà ries.
Recordem que es considera esterilitat i, per tant, motiu per anar a una primera visita a una clÃnica de fertilitat quan, després d’un any de relacions sexuals freqüents sense protecció, no s’ha produït un embarà s.
Primera visita de fertilitat: pas a pas
Entrevista personal
En aquesta primera visita es realitzarà una exhaustiva història clÃnica i totes les proves que siguin necessà ries per arribar a un diagnòstic que permeti la correcta elecció del tractament. Per aquest motiu, és important que si és una parella, acudeixin les dues persones, independentment que es tingui coneixement previ de qui té el problema de fertilitat. Es tracta de realitzar una entrevista a tots dos per conèixer l’historial mèdic, estil de vida, hà bits de la parella i antecedents familiars. Aquesta part de la consulta pot portar el seu temps, ja que el metge ha de conèixer i assegurar-se que les condicions de salut de la dona són les idònies perquè es produeixi un embarà s segur.
Proves que es realitzen a la dona:
- AnalÃtica hormonal basal: per valorar la funció ovà rica. S’estudien les hormones implicades en l’ovulació, és a dir, l’hormona fol·licle estimulant (FSH), l’hormona luteïnitzant (LH) i l’estradiol. A més, també se sol estudiar l’hormona antimulleriana (AMH), excel·lent marcador de la reserva ovà rica.
- Estudi ecogrà fic basal: per conèixer la reserva ovà rica mitjançant el recompte de fol·licles antrals (unes estructures que contenen els òvuls que encara no han madurat), i detectar possibles patologies de l’aparell reproductor (malformacions, pòlips, miomes, quists, etc.) .
Proves que es realitzen a l’home:
- Seminograma complet, en el qual mesurarem la concentració, quantitat i mobilitat dels espermatozoides.
Altres proves complementà ries
Altres proves que es poden recomanar realitzar després d’una primera visita a un centre de reproducció assistida per poder establir una orientació terapèutica més personalitzada són les següents: cariotip per estudiar possibles alteracions cromosòmiques, histeroscòpia o endoscòpia de l’úter, biòpsia endometrial, cultiu de semen per descartar infeccions seminals, estudi de la fragmentació de l’ADN espermà tic, FISH per analitzar el contingut cromosòmic dels espermatozoides, i biòpsia testicular, entre d’altres.
En definitiva, hi ha nombroses proves útils però que no es realitzen de manera rutinà ria a tots els pacients. Un cop realitzades totes les proves necessà ries, es realitzarà una visita per tractar els resultats amb diagnòstic i proposar tot el ventall d’opcions per aconseguir formar aquesta famÃlia que tant es desitja. No esperis més, contacta’ns sense compromÃs!