fbpx

Mites i veritats sobre l’orgasme femení.

El sexe sempre ha estat víctima de falses afirmacions, i dins d’ell, l’orgasme és el que ha portat la pitjor part. Avui volem compartir alguns dels mites més habituals de l’orgasme femení en homenatge al seu dia internacional, el passat 8 d’agost.

 

En qüestió de sexe, les dones no som més passives ni més lentes que els homes. El que passa és que els nostres temps d’excitació i resposta sexual són diferents. Per això, la millor forma d’arribar a l’orgasme, i això val per a tots dos sexes, és conèixer quines són les nostres pròpies necessitats, mantenir una bona comunicació amb la parella i estar físicament i mentalment predisposats.

No obstant això, sovint algunes creences i prejudicis ens condicionen i ens impedeixen gaudir. Així que, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgasme Femení hem volgut veure què hi ha de cert i de fals en molts dels mites i creences que circulen sobre aquest tema. Vols esbrinar-ho?

 

“A nosaltres ens costa més arribar”

En general, el temps que vam trigar en respondre a un estímul sexual és més llarg i el nombre de dones que arriben a l’orgasme durant el coit és menor que el dels homes. Les raons són, sobretot, culturals, religioses i socials. Però això no vol dir que no puguem assolir-de forma ràpida o abans que ells. De tota manera, per arribar-hi cal entrar prèviament en la fase d’excitació i els temps que cada persona necessita són diferents.

 

“Hi ha més d’un tipus d’orgasme”

Fins fa poc es creia que podíem aconseguir dos tipus d’orgasme: el produït per l’estimulació vaginal i per la del clítoris. Les dues formes d’estimulació poden provocar-lo, però sempre és el mateix.

Hi ha molts centres de plaer, tants com tipus de dones. És per aquesta raó que es parla de, com a mínim, set tipus diferents d’orgasmes femenins: (1) orgasme clàssic; (2) estimulació del punt G; (3) estimulació d’altres punts: es parla de el punt A localitzat a la paret anterior, entre el punt G i el coll de l’úter. També tenim el punt U situat entre el clítoris i l’entrada vaginal; (4) els pits: un 1% de les dones tenen l’habilitat d’arribar a el clímax només amb l’estimulació dels pits; (5) l’anal; (6) els petons; i (7) la ment.

 

“La dona que no ho aconsegueix, no gaudeix”

L’activitat sexual ha de ser sempre satisfactòria. L’orgasme és el clímax i la conseqüència, però no ha de ser l’únic objectiu. A més, que et costi aconseguir-ho no vol dir que tinguis un problema, així que no cal obsessionar-se. Encara que si aquest fet et genera frustració o malestar pots consultar a un especialista. La sexualitat requereix temps, dedicació, predisposició, estimulació, atenció a les sensacions, una bona comunicació i deixar-se portar.

 

“El millor s’aconsegueix en parella”

No necessàriament. El concepte de “el millor orgasme” és molt personal, i es pot experimentar en solitari o en parella. No obstant això, tenim la idea preconcebuda que arribar en parella i alhora és la situació perfecta. Encara que és molt satisfactori, aconseguir-ho de forma habitual no és fàcil. Si passa gaudeix-ne! Però no aconseguir-ho no ha de ser un motiu d’estrès ja que no té res a veure amb l’amor ni amb ser un bon amant, sinó amb els temps d’excitació i de resposta sexual, que entre homes i dones són bastants diferents.

 

“Nosaltres podem tenir més d’un”

La resposta és sí. Però no ens passa a totes ni en tots els casos. Es poden tenir orgasmes de poca intensitat, un únic o diversos d’alta intensitat.

 

“Masturbar ajuda a millorar-los”

Malgrat el tabú que hi ha sobre aquest tema, masturbar és una activitat bastant comuna, saludable, que pot ajudar-nos a conèixer millor el nostre cos, definir què es vol i disposar de recursos per afavorir els orgasmes, o aconseguir que millorin. Però si només apareixen amb la masturbació, cal esbrinar què ens bloqueja o ens impedeix obtenir plaer quan estem en parella.

 

Com veus, encara hi ha molts mites sobre l’orgasme femení. Si tens algun dubte o vols consultar qualsevol tema sobre sexualitat, escriu-nos un comentari en xarxes socials o posa’t en contacte amb nosaltres

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita