És imprescindible que sà pigues quins són els teus dies fèrtils si està s intentant quedar-te embarassada. Per això hi ha una gran varietat d’aplicacions mòbils, calculadores i mètodes per determinar-los. No obstant això, hi ha una gran varietat de mites sobre l’ovulació i els teus dies fèrtils que avui desmentirem. Descobreix tota la veritat sobre els teus dies fèrtils aquÃ!
A continuació, et deixarem una sèrie d’afirmacions en referència als teus dies fèrtils, perquè et converteixis en tota una experta.
AFIRMACIONS VERITABLES SOBRE ELS TEUS DIES FÈRTILS:
- Si teniu cicles irregulars, els tests d’ovulació són més fiables
Si el teu cicle és irregular, pot ser més difÃcil encertar el dia de l’ovulació amb els calendaris. En aquest cas, pots optar per un test d’ovulació, però el millor és que el consultis amb la teva ginecòloga perquè t’aconselli.
- Aquests dies sents un desig sexual més gran
Després de tenir la regla augmenten els nivells d’estrògens, i durant l’ovulació arriben al pic mà xim, cosa que pot provocar un augment del desig, encara que no passa sempre ni a totes les dones. Després de l’ovulació, en canvi, descendeixen els estrògens i augmenta els nivells de progesterona, cosa que pot fer que el desig disminueixi.
- Una secreció mucosa transparent i fluida indica que estàs ovulant
Quan s’acosta l’ovulació, el flux cervical esdevé més fluid i transparent. L’aspecte i la textura és molt semblant a la d’una clara d’ou. El seu objectiu és ajudar els espermatozous a pujar pel coll uterà per fertilitzar l’òvul. També contribueix a fer que l’esperma sobrevisqui, perquè si és més dens actua de barrera i en dificulta el pas.
- Hi ha més de dos dies fèrtils a cada cicle
En general, el perÃode fèrtil dura 5 dies. S´inicia entre 2 i 3 dies abans de l´ovulació, es manté el dia de l´ovulació i finalitza un dia després d´haver ovulat. La raó és que, a diferència de l’òvul, que només es pot fecundar en 24 hores, l’esperma pot sobreviure al cos de la dona entre 48 i 72 hores. Per això, si tens relacions dos o tres dies abans de l’ovulació també et pots quedar embarassada
- La temperatura basal és un mètode fiable per saber si estàs ovulant
Si ho fas bé sà que és fiable. La temperatura basal és la temperatura corporal quan el cos està totalment en repòs. L’ovulació i la presència de progesterona que comporta provoca un lleuger augment de la temperatura, però t’has de prendre justa en aixecar-te, al matÃ. Per a un millor control has de fer aquests controls al llarg de tot el mes.
AFIRMACIONS FALSES I MITES SOBRE ELS TEUS DIES FÈRTILS:
- Com més sexe practiquis aquests dies, més possibilitats tens d’aconseguir un embarà s
Per augmentar les teves probabilitats de quedar embarassada, has de tenir relacions sexuals durant el teu perÃode fèrtil, però cal no obsessionar-se, és millor tenir ganes que obligar-se.
- Les calculadores d’ovulació només serveixen si teniu cicles de 28 dies
El que importa és la regularitat, més que no pas la durada. Si els cicles són més curts o més llargs –però són regulars–, també pots fer un cà lcul aproximat. La calculadora d’ovulació és una eina basada en l’estadÃstica i, encara que és eficaç, és important que conegueu bé el vostre cicle.
- Si el test d’ovulació dóna positiu, esteu ovulant en aquest moment
Els tests d’ovulació només mesuren l’elevació a l’hormona luteïnitzant (LH) a l’orina, però habitualment l’ovulació es produeix en les 24-36 hores següents. Per això s’aconsella tenir relacions sexuals el dia en què us doni positiu i durant els 3 dies següents.
- L’espermatozoide que fecunda l’òvul és el més rà pid
No és només una qüestió de velocitat, sinó també de la seva morfologia, resistència i fortalesa, ja que hi ha moltes barreres que en poden dificultar l’accés. A més, s’ha comprovat que treballen en equip, uns ajuden a fer que altres sortegin les dificultats més fà cilment.
- Si uses anticonceptius hormonals, els has de deixar i esperar a tenir un cicle menstrual complet i la regla de forma natural, abans de buscar el nadó
Pots posar-te en el moment que els deixis, especialment si presentes regles irregulars.
Esperem que aquest post us hagi resultat útil! Recorda que si els teus cicles són irregulars, tens algun problema de salut o dubtes, pots visitar-nos i concertar la teva visita amb els nostres especialistes. T’esperem.