fbpx

Viatjar Embarassada: és segur? Tot el que has de saber

Estàs preparant el teu proper viatge? Si és el teu primer estiu embarassada, és probable que encara no hagis decidit on passar les vacances. Però cal animar-se i gaudir de l’ara! Aquí descobriràs tot allò que has de portar i tenir en compte a l’hora de viatjar amb el teu embaràs.

El primer consell que et donem és que busques una destinació còmoda, amb bona comunicació i serveis mèdics propers, per si necessites fer alguna consulta. D’altra banda, si ja heu fet 7 mesos de gestació, porteu amb tu tots els documents de l’evolució de l’embaràs per si s’avança el part o sorgeix algun imprevist. És més aviat per a la teva tranquil·litat.

A més, l’Associació de Transport Aeri Internacional (IATA) recomana no volar a partir de la setmana 36 de gestació (32 si és múltiple i sense complicacions). A la majoria de les companyies demanen un certificat o autorització mèdica a partir de la setmana 28. La recomanació de no volar és perquè la companyia no vol que et posis de part en ple vol i que hagin de desviar-se per atendre’t.

Aleshores, què és el que has de portar quan tinguis el destí escollit? Doncs bé, als bàsics d’higiene personal cal afegir-hi:

  • Crema anti-estries. Ajuda a mantenir l’elasticitat de la pell i prevenir les estries que es poden formar per l’augment progressiu del volum. Escull sempre un producte de venda a farmàcia.
  • Hidratant corporal i facial. A l’estiu les hidratants són imprescindibles, perquè la pell està molt més exposada a l’aire lliure i a les radiacions solars, així com al clor i la sal del mar, que la ressequen. Busqueu un producte específic per a l’embaràs, de textura fluida, amb pocs additius i un perfum neutre o suau.
  • Crema solar amb un índex protector de 50, anti-radiacions ultraviolades UVA i UVB, que ajuda a prevenir tant les cremades solars a la capa externa de la pell com els efectes nocius de les radiacions solars a l’interior de l’epidermis.
  • Un producte after-sun hidratant i refrescant, per aplicar després de la dutxa i l’exposició solar, encara que no t’hagis cremat.
  • Dentifrici per a genives sensibles. Durant l’embaràs, hi ha una predisposició més gran que s’inflamin o sagnen, així que compra un producte que les protegeixi i procura que el raspall dental sigui suau també.
  • Compreses i salvaslips, per si tinguessis alguna pèrdua. Diàriament no cal fer servir salvaslip, ja que reté la humitat i amb la calor pot afavorir les infeccions.
  • Gel hidroalcohòlic: ja ha esdevingut un producte imprescindible, que convé tenir a mà. Porta sempre un a la bossa i un parell més de recanvi al necesser. Recordeu que no s’aconsella utilitzar iode com a desinfectant (tipus Betadine) durant l’embaràs.

Ara bé, igual que abans, als bàsics (alcohol, gases, tiretes, termòmetre, sèrum fisiològic nasal i oftàlmic, etc.) convé afegir-hi alguns fàrmacs que pots necessitar i que estan permesos durant l’embaràs. Aquests són:

  • Suplements d’àcid fòlic: és una vitamina imprescindible per evitar defectes congènits, i s’han de prendre durant els tres primers mesos d’embaràs.
  • Medicaments anti-nàusees: consulta el teu ginecòleg abans de començar a prendre’l.
  • Anti-àcids. Com que el nadó pressiona la zona de l’estómac, és possible que tinguis reflux i sentis ardor o acidesa després dels àpats.
  • Analgèsics i anti-tèrmics. El paracetamol és el més recomanable, però no cal abusar ni automedicar-se. Si tens febre o mal de cap, veus el metge. En qualsevol cas, mai no has de prendre aspirina sense indicació mèdica.
  • En cas de descomposició, més que no pas prendre un medicament, s’aconsella fer una dieta suau i evitar la fruita, els lactis i els aliments rics en fibra durant almenys un parell de dies fins que la situació es normalitzi. Si persisteix, acudeix al metge.
  • Per al restrenyiment. El millor és hidratar-te bé: beu d’1,5 a 2 litres d’aigua al dia, i pren entre 30-40 g de flocs de civada integral a l’esmorzar diari.
  • Per a les hemorroides: hi ha algunes pomades que, encara que tenen cortisona, en ser d’aplicació local (ús tòpic) no estan contraindicades. Consulta el teu ginecòleg/a si no millores amb aquests tractaments.
  • Repel·lent de mosquits. Consulta a la farmàcia quin pot ser el més indicat per a tu, i tingues-ho sempre a mà si ets propensa a les picades.

Esperem que aquests consells us resultin útils! I si tens algun dubte, consulta’ns i els nostres especialistes te’l resoldran.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita